top of page
SCHOOLTEAMS - overzicht aanbod

Een nascholing of begeleidingstraject van iemand uit de praktijk, voor mensen in de praktijk. Vorming waar jullie écht wat mee kunnen in de klas en op school, meteen en jaren later nog. Een bijzondere aanpak die niemand koud laat.

 

Klinkt als iets voor jullie? Op deze pagina vind je een overzicht van de mogelijke onderwerpen. 

Steffi 20.05.20 1920 px-37.jpg

Jullie zijn een gedreven, enthousiast schoolteam.

Kwaliteitsvol onderwijs bieden is jullie missie.

 

Tegelijk kreunen jullie bij momenten onder de werkdruk. De kern van jullie taak vraagt al veel. Maar dan zijn er nog alle administratie, overleg, voorbereidingen, vervangingen van zieke collega’s, … 

 

Hoe houd jullie dat vol?

Hoe maken jullie meer tijd vrij voor jullie essentie?

Trajectbegeleiding en eenmalige vormingen.

Steffi 20.05.20 1920 px-7.jpg

Werkgeluk verhogen - werkdruk verlagen

20210104_194804vierkant.jpg

Diversiteit is een evidentie.

Inclusie is een actie.

Hoe kom je maximaal tegemoet aan de heel verschillende mogelijkheden en noden van al jullie leerlingen, zonder daar zelf aan onderdoor te gaan?

Hoe begeleid je leerlingen bij het leren leven in een superdiverse samenleving? Hoe geef je (wel en beter niet) les óver diversiteit?

Trajectbegeleiding en eenmalige vormingen.

Diversiteit en inclusie

Deze voorstelling nodigt mensen uit om hun blik op onderwijs in vraag te stellen, op een ontspannen, niet belerende manier.

 

Balancerend tussen wetenschappelijke inzichten, hilarische en pakkende verhalen uit de praktijk en slimme metaforen zorgt ze zowel voor een moment van reflectie als energie en verbinding.

Wat een wervelend tempo. Wat een evenwichtige afwisseling tussen hilariteit, pijnlijk accurate analyses en ontroerende verhalen, uit de leraarskamer en klas gegrepen. Geen woord te veel, geen kwinkslag te vroeg of te laat: een héél slimme, scherpe, professionele en doorleefde performance.


Lies Poignie 

goed_onderwijs_ik_weet_wat_dat_is.jpg

Theaterlezing - Goed onderwijs: ik weet wat dat is

Hoe houd je je werkdruk als onderwijsprofessional onder controle? En vooral: hoe verhoog je je werkgeluk?

Geen zelfzorgtips uit de flair, wel een soms confronterende, dan weer hilarische voorstelling vol spiegels, praktische sleutels en strategieën. Een energieboost van jewelste voor iedereen die werkt in het onderwijs.

Door deze voorstelling heb ik nog meer zin om nog veel jaren voor de klas te staan! Knappe opbouw, een boodschap die binnenkomt, gelachen en geweend, heerlijke voorstelling!


Veerle S. - leerkracht

Steffie dozen.jpg

Theaterlezing - Meer werkgeluk, minder werkdruk

bottom of page