top of page
Theatervoorstelling -
Goed onderwijs: ik weet wat dat is

GOED ONDERWIJS: IK WEET WAT DAT IS

Wat is goed onderwijs?

Daarover wordt alle dagen gedebatteerd. Soms gezellig, soms heftig. Op televisie, bij de bakker, op school. Door onderwijsprofessionals en door mensen die het beter weten dan de onderwijsprofessionals.

Gelukkig is er één iemand die alle antwoorden kent: Steffie. Zij weet hoe het moet.

Hoe zorgen we ervoor dat onze scholen de handige handen, de zorgzame zielen, de briljante breinen en de creatieve kunstenaars van morgen afleveren? Steffie weet het.

Is onderwijs vooral een kwestie van Nederlands en wiskunde? Of zijn net andere dingen belangrijker? Steffie weet het.

Hoe maken we ons onderwijs inclusief, zodat iedereen zich een volwaardig deel van de samenleving voelt? Steffie wee…

Of wacht, misschien weet ze het toch niet helemaal.

Misschien rekent ze zelfs op u voor de antwoorden.

Een pakkende en slimme voorstelling over onderwijs en opvoeden, balancerend tussen rake humor, diepe reflectie en stille ontroering.
Een liefdevolle, motiverende trap onder de kont voor elke bevlogen onderwijsprofessional.

Steffie De Baerdemaeker is leerkracht, facilitator, theatermaker en nascholer. Al meer dan 200 schoolteams en duizenden onderwijsmensen gingen onder haar (bege)leiding op zoek naar de essentie van goed onderwijs.

Openbare speeldata

Ik speel deze voorstelling meestal op vraag van scholen, scholengroepen of andere organisaties. Af en toe speel ik ook openbaar en is (bijna) iedereen welkom. Ontdek hier wanneer:

Donderdag 23 mei 2024

Onderwijscafé Mechelen, voor onderwijsmensen uit Mechelen - info volgt

Volgend schooljaar speel ik opnieuw, in alle hoeken van het land. Word je graag op de hoogte gebracht van de nieuwe speeldata? Laat even je e-mailadres achter via deze knop:

Een hilarische voorstelling, vol rake observaties, pertinente vragen en hoopvolle onzekerheid.


Katrien Van Kerkhoven

Enorm genoten van deze avond. Met een lach, een kritische blik, veel herkenningsknikjes en armduwtjes en zelfs een ontroerende traan werd ik anderhalf uur meegesleept in jouw vertelling, die op de koop geen seconde verveelde. 


Trien Poignie

Fantastische avond!! Alweer de nagel op de kop. Inspirerend en confronterend tegelijk!


Sofie De Mulder

Durven gevoeligheden en knelpunten benoemen en tegelijk de zaal vullen met humor, energie en inspiratie: da’s knap!


Bram V.

Ik heb wat afgelachen vanavond. En geweend. En nagedacht. Heerlijke voorstelling.


Veerle V.D.

Een theaterlezing die afwisselt tussen herkenbare onderwijssituaties, pijnlijke en humoristische waarheden en ja, ook kippenvelmomentjes… Merci, Steffie!


Tina De Bisschop

Wat is dit precies?

Goed onderwijs: ik weet wat dat is, is een voorstelling die balanceert tussen theater en lezing. Met slimme metaforen, inzichten uit de wetenschap en sterke verhalen uit de praktijk nodigt Steffie je uit om jouw blik op goed onderwijs in vraag te stellen.

De theatrale opbouw en niet belerende toon maken deze voorstelling ook tot een boost voor de goesting van onderwijsmensen in hun job. Ook voor mensen die niet werken in het onderwijs is het een ontspannende en tegelijk diepgaande belevenis.

10 of 700 toeschouwers, als voorstelling op zich, ter vervanging van een vergadering van één schoolteam of op een gemeenschappelijk moment van een hele scholengroep of -gemeenschap, voor enkel mensen uit het onderwijs of een gemengd publiek: de voorstelling is zo opgebouwd dat het allemaal kan.

De interactieve voorstelling op zich duurt ongeveer anderhalf uur. Een nog meer interactieve versie van 3 uur (met pauze) is mogelijk. De voorstelling kan ook deel uitmaken van een volledige studiedag of trajectbegeleiding

Als opening of afsluiting van een werkjaar, als reflectie- of boostmoment tussendoor, als theaterlezing voor een breed publiek, als start van het uitwerken van een nieuw pedagogisch project, ... : de redenen voor het organiseren van deze voorstelling zijn breed.

goed_onderwijs_2.jpg

Wat een wervelend tempo. Wat een evenwichtige afwisseling tussen hilariteit, pijnlijk accurate analyses en ontroerende verhalen, uit de leraarskamer en klas gegrepen. Geen woord te veel, geen kwinkslag te vroeg of te laat: een héél slimme, scherpe, professionele en doorleefde performance. De resonantie van het verhaal was vanaf het eerste ogenblik warm en duidelijk voelbaar in het publiek.


Lies Poignie

Door deze voorstelling heb ik nog meer zin om nog veel jaren voor de klas te staan! Knappe opbouw, een boodschap die binnenkomt, een rake afsluiter.


Veerle

Waauw. Het verhaal van Nicolas: wat een binnenkomer. In één keer alles gezegd waar goed en waardevol onderwijs rond draait. Ik had de tranen in mijn ogen… Dankjewel!


Elke Lennartz

Geen hocus pocus maar haalbare en realistische tips over goed onderwijs. 


David Evenepoel

Een grappige voorstelling die je een realistische kijk op onderwijs geeft en je tegelijk toch voldoening brengt en vertelt waarom jij als leerkracht zo belangrijk bent!


Elien Kloeck

Wat een dynamiek met prachtige metaforen, kwetsbaar en vol humor. Een gedurfde voorstelling waarin dingen worden benoemd op een ludieke en duidelijke manier.


Bart S.

Praktisch

goed_onderwijs_3_.jpg

Of bel +32 495 20 22 46

Locatie: Een minimale speelruimte van 4 op 3 meter is een vereiste. 

Technisch: Buiten geluidsversterking en mogelijkheid tot projectie zijn er geen grote technische vereisten. Details worden meegegeven bij reservatie.

Prijzen: De prijs voor deze theaterlezing bedraagt minimaal 620 euro (exclusief BTW) en varieert naargelang het soort organisatie en de (vermoedelijke) grootte van het publiek. Vraag even een offerte.

Amai, dat was er ‘patat’ op 😉. Je krijgt weer nieuwe inzichten en wordt geconfronteerd met de realiteit aan de hand van een soort humor die ik wel kan appreciëren. 


Evelien Moens

Een slimme voorstelling waarin het onderwijs messcherp wordt gefileerd, gevoelig balancerend tussen humor, reflectie en ontroering.


Veronique D.B.

Steffie brengt licht en lucht in de complexiteit van de onderwijsuitdagingen van vandaag. Steffie raakt mensen: het is makkelijk om je als persoon te verbinden met wat ze vertelt.


Anke A.

Een vraag?

Graag een offerte?

Bel +32 495 20 22 46,

mail naar info@steffiedb.be

of gebruik dit formulier.

bottom of page