Theaterlezing -
Meer werkgeluk, minder werkdruk
MEER WERKGELUK, MINDER WERKDRUK
Een job in het onderwijs? Schoon, fantastisch, zinvol!
(En niet slecht betaald en veel congé, naar het schijnt.)
Maar ook niet altijd simpel om vol te houden. Te veel bevlogen onderwijsmensen zitten een te groot deel van het schooljaar op hun tandvlees, vallen langdurig uit of verlaten het onderwijs. Intussen wordt het lerarentekort alleen maar groter.
Hoog tijd om ervoor te zorgen dat jij en je collega's jullie job in het onderwijs graag en goed blijven doen. Meer werkgeluk, minder werkdruk: dat is waar we in deze voorstelling voor gaan.
Verwacht je aan een soms confronterende en bij momenten hilarische spiegel, het scherpstellen van de essentie van jouw job en vooral praktische strategieën om een vlammend en in balans onderwijsmens te blijven. (En iets met Marcel, dat ook.)
Ontspan u alvast. Het komt goed.
Wat heb ik genoten van de avond gisteren. Je voorstelling was nagels met koppen. Zeer knap en goed gebracht met veel doordenkertjes en sleutels. Ik vond het geweldig.
Pieter Lavrysen
Amai, dit kwam binnen. Zooo confronterend en zooo hoopgevend tegelijk! En lang geleden dat ik nog zo gelachen heb. Exact waar deze gedreven maar moeë juf nu nood aan had. Merci!
Elke S.
Waauw, wat een voorstelling! Grappig, herkenbaar, maar vooral die spiegel die je ons voorhoudt... Zot!
Silke Kiermer
Wat is dit precies?
Meer werkgeluk, minder werkdruk is een inspirerende voorstelling die het midden houdt tussen theater en lezing. Inhoudelijk zorgt ze voor een frisse blik op zelfzorg, teamzorg en veerkracht. Het is een liefdevolle schop onder je kont om jouw essentie als onderwijsmens in de wereld te zetten.
De theatrale opbouw en niet belerende toon maken deze voorstelling tot een boost voor de werkgoesting van leerkrachten, directeurs, ondersteuners en andere onderwijsprofessionals. Het is tegelijk een ontspannende en diepgaande belevenis.
10 of 500 toeschouwers, op een evenement, ter vervanging van een vergadering van één schoolteam of op een gemeenschappelijk moment van een hele scholengroep of -gemeenschap: de voorstelling is zo opgebouwd dat het allemaal kan.
De interactieve voorstelling op zich duurt één tot anderhalf uur. Een nog meer interactieve versie van 3 uur (met pauze) is mogelijk. De voorstelling kan ook deel uitmaken van een volledige studiedag of trajectbegeleiding.
Als opening of afsluiting van een werkjaar, als reflectie- of boostmoment tussendoor, als theaterlezing voor een breed publiek, ... : de redenen voor het organiseren van deze voorstelling zijn breed.
beeld: Lindsay De Smaele
Locatie: Een minimale speelruimte van 4 meter breed op 2 meter diep is een vereiste. Hoe groter, hoe liever. De visuals spelen in deze voorstelling een belangrijke rol. Een op de grootte van het publiek afgestemd projectiescherm is dan ook een must.
Technisch: Buiten eventuele geluidsversterking en mogelijkheid tot projectie zijn er geen grote technische vereisten. Details worden meegegeven bij reservatie.
Prijzen: De prijs voor deze theaterlezing bedraagt minimaal 620 euro (exclusief BTW) en varieert naargelang het soort organisatie en de (vermoedelijke) grootte van het publiek. Vraag even een offerte.