top of page
steffie_db_met_dozen_essentie_en_ruis (1).png

Jij bent...

... een bevlogen leerkracht, directeur, zorgcoördinator of ondersteuner in het basis-, secundair, hoger of volwassenonderwijs. Kortom: een onderwijsmens. Je houdt van je job en wil het beste voor je leerlingen. Een job in het onderwijs? Prachtig!


Ondanks je passie voor het vak, voelt je job bij momenten (te) zwaar. Het evenwicht met je leven buiten school lijkt soms ver zoek. ’s Avonds en in het weekend werken: meer regel dan uitzondering. Je stopt veel energie en tijd in school, waardoor je er te weinig hebt voor je gezin, je vrienden of je buitenschools leven.

 

Een te groot deel van het schooljaar voel je je moe of prikkelbaar. Veel administratie- en zinloze taken houden je van de essentie: het werk met de kinderen. In schoolweken ga je te hard, omdat je het gevoel hebt dat het niet anders kan. In de vakanties betaal je de prijs en ben je futloos. Of ziek.


Dit is niet wat je wil, toch?

Het kan anders.

Misschien heb je al geprobeerd om het anders aan te pakken, maar zonder groot resultaat. Je verviel al snel in je oude gewoontes. Niet zo verwonderlijk. In je eentje je patronen doorgronden en doorbreken: dat is aartsmoeilijk.


Het goeie nieuws: je hoeft het niet alleen te doen. Ik ben je co-piloot. Stapje voor stapje kan ik je begeleiden naar meer evenwicht. Met de totaalaanpak waarmee ik al heel wat mensen vooruit hielp, zorgen we er samen voor dat jij steeds meer de leerkracht (en mens) wordt die je wil zijn.

Bevlogen en in balans voor de klas

stap voor stap naar meer werkgeluk en minder werkdruk

in jouw job in het onderwijs 

Voel je een JA?
Dan is er voor jou het traject:

Steffi 20.05.20 1920 px-4.jpg

Dit is waar we in het traject voor gaan:

 • Meer tijd én energie voor de essentie van je job, door de ruis in je werk te verminderen.
   

 • Meer tijd én energie voor je gezin, je vrienden en/of wat jij belangrijk vindt. Tijd voor avonden en weekends in de zetel, het bos, de zee of waar je ook wil zijn.
   

 • Meer werkgeluk en zelfvertrouwen: het gevoel een goede leerkracht en collega te zijn, maar zonder je kapot te werken
   

 • Minder werkdruk: dankzij de toepassing van concrete strategieën om minder tijd te stoppen in taken die jij minder belangrijk vindt (bv. je administratie), verlaag je je werkdruk tot een levenslang houdbaar niveau.
   

 • Een diep inzicht in wat jou drijft en wat voor jou essentieel is, zodat je heel bewuste keuzes maakt en je de leerkracht én mens kan zijn die je écht wil zijn.
   

 • Een boost voor de goesting in je job en je leven
   

 • Een betere mentale (en daardoor vaak ook fysieke) gezondheid, met vakanties waarin je niet ziek wordt
   

 • Persoonlijke groei: je bent een nog betere, sterkere, warmere versie van jezelf. In de eerste plaats op school, maar ook daarbuiten.

Zij (en enkele duizenden anderen) beleefden al begeleiding,
the Steffie way

aanbeveling1.png

Ik vind het een zeer variërend en aangenaam traject. Het bracht telkens rust en ontspanning in mijn hoofd. Steffie is ook iemand waar je graag naar luistert. Ze heeft een goede dosis humor en geeft zeer handige tips en sleutels waarmee je aan het werk kan. Ze zet je ook met beide voetjes even terug op de grond. Soms denk ik dan : "Ahja, verdorie, ik cijfer me hier weer weg of denk te vaak aan wat anderen van mij denken. Goed dat Steffie me hier op wijst".
Ik heb zo het gevoel, met Steffie zou ik enen kunnen gaan drinken se. Ze gaf me een veilig en vertrouwend gevoel. Top persoon!!!

Kim De Wilde (deelnemer '22-'23)

Ben je verzot op onderwijs en word je er tegelijk af en toe helemaal zot van? Dan is het de hoogste tijd om dit traject te volgen… Je leert jezelf als leerkracht, maar ook als mens op een andere manier kennen en leert aan te geven waar je grenzen zich bevinden… Stel je open en ga ervoor! Hopelijk ben jij ook zo zot van je job dat je het de moeite vindt om alleen maar te groeien als leerkracht!

Bob Verhoustraete (deelnemer '21-'22)

Schermafbeelding 2021-05-27 153545.png

Hoe pakken we dat aan?

Bevlogen en in balans voor de klas is een online traject dat je op je eigen ritme doorloopt. Het bestaat uit 6 uitgebreide modules. Elke module bestaat uit verschillende video’s, audio’s en werkmateriaal. Kort na je inschrijvingsbevestiging krijg je onbeperkt toegang voor de rest van je leven!

 • Module 1: Ontwerp jezelf – Word de leerkracht die jij écht wil zijn

 • Module 2: Versla je saboteurs – Ken je valkuilen en fiets er fluitend omheen

 • Module 3: Tem de tijd – Maak tijd vrij voor wat echt belangrijk is, in je job en daarbuiten

 • Module 4: Creëer rust – Ga bewust om met prikkels en verlaag je stress

 • Module 5: Jij en je collega’s – Werk samen en ga met plezier naar school

 • Module 6: Jij en je leerlingen – Maak van je leerlingen een onuitputtelijke krachtbron

 

Daarnaast krijg je: 

 • 3 Live, online groepssessies: in elk trimester van volgend schooljaar eentje. In deze sessies krijg je extra inhoud, wisselen we kennis en ervaringen uit en kan je vragen stellen. De sessies gaan telkens door op woensdagavond, om 19.30 uur en duren ongeveer anderhalf uur. De sessies achteraf herbekijken, kan ook. De geplande data voor schooljaar 2024-2025 zijn 16 oktober 2024, 5 februari 2025 en 30 april 2025 (onder voorbehoud).
   

 • Mijn boek 'Maar je hebt toch veel vakantie?': Zin om een stukje te lezen in mijn boek? Of eerder 'in the mood' om online video's te bekijken of oefeningen te doen? Jij kiest! Het boek en de online inhoud van het traject vullen elkaar perfect aan. (Als je het boek al hebt, krijg je korting op het traject.)
   

 • Onbeperkt de mogelijkheid tot het insturen van jouw persoonlijke vragen via mail gedurende één volledig schooljaar.

 • Mogelijkheid tot een individueel, online coachingsgesprek in de periode december tot mei. Je kiest zelf wanneer je jouw moment inplant in mijn agendasysteem. Meerkost: 30 euro.

Ontmoet je co-piloot

Steffie De Baerdemaeker profielfoto website EDUmuze

Ik geloof in de kracht en de schoonheid van een job in het onderwijs


Tegelijk zie ik te veel onderwijscollega's lijden onder hun werkomstandigheden en een te hoge werkdruk. En hun eigen verwachtingen en de manier waarop ze zaken aanpakken: ook dat.


Het aan boord houden van bevlogen leerkrachten en onderwijsmensen: daar heb ik mijn missie van gemaakt. Het is de heel concrete steen die ik bijdraag aan het tegengaan van het lerarentekort.


Ik ben zelf leerkracht en stond voorlopig 12 jaar voor de klas. Met veel overgave, soms te veel. Ik kon niet aanzien hoe te veel sterke mensen uit schoolteams verdwenen. Daarom ben ik me gaan verdiepen in alles wat onderwijsmensen nodig hebben om hun job goed, gedreven en in balans te blijven doen.


Intussen werkte ik met zowat 200 schoolteams en duizenden leerkrachten, directies, zoco’s en ondersteuners. Met resultaat: meer werkgeluk, minder werkdruk. Daar ben ik fier op. Elke samenwerking levert ook mij weer nieuwe inzichten op en maakt me sterker in mijn werk.


Verwacht van mij geen theorie en alomvattende oplossingen. Die bestaan niet. Wat je wel kan verwachten: een gedreven co-piloot en vurige supporter. Heel praktijkgericht – veel actie, weinig blabla – zoek ik met jou mee naar hoe jij de onderwijsprofessional en mens kan zijn die je wil zijn.

Wat kost dat?

Ik wil dit traject zo toegankelijk mogelijk maken voor iedereen. Daarom kan je kiezen uit verschillende betaalmogelijkheden:

 

 • 4 x 95 euro (na inschrijving en om de 3 maanden)
   

 • 2 x 190 euro (na inschrijving en na 6 maanden)
   

 • 1 x 370 euro, op één factuur (na inschrijving)
   

 • 1 x in totaal 370 euro, na inschrijving te betalen, maar opgesplitst in 2 facturen: jij betaalt een deel en je school (of je schoonmoeder - cadeautip ;-)) betaalt een deel. Jullie bepalen samen wat jouw deel wordt en wat het deel van de school wordt.
   

Prijzen zijn inclusief BTW.

Wens je ook een individueel coachingsgesprek? Dan kan je dat bij inschrijving of later in de loop van het schooljaar aangeven. Meerprijs voor dit gesprek is 30 euro. Enkel een gesprek (zonder deel te nemen aan het traject) is niet mogelijk.

Heb jij mijn boek 'Maar je hebt toch veel vakantie?' al? Als je dit aangeeft bij inschrijving, krijg je een korting van 25 euro op je eerste factuur.

Steffi 20.05.20 1920 px-2.jpg

Ik werk voor de inschrijving voor dit traject met een wachtlijst. Voor schooljaar 2024-2025 laat ik in september nog 5 mensen toe. Wil je kans maken op één van die plekjes of overweeg je het traject voor het schooljaar erop, zet je dan even (vrijblijvend) op de wachtlijst:

Dit traject is NIET voor jou als je...

 • een burn-out hebt en therapie zoekt. Ik ben geen psycholoog of therapeut. Het traject kan wel een aanvulling zijn op therapie. Het kan ook de kans verkleinen dat je in een burn-out belandt.
   

 • geen zin (meer) hebt in een job in het onderwijs. Als het onderwijsvuur in je buik helemaal uit is, kan ik daar weinig aan veranderen.
   

 • zit te wachten op je redder en geen initiatief neemt. Jij bent de piloot. Ik ben de co-piloot. Niet omgekeerd.

Dit traject is WEL voor jou als je...

de lat hoog legt, zowel voor de kwaliteit van je werk als de kwaliteit van je leven.

Ook zij (en enkele duizenden anderen) beleefden al begeleiding,
the Steffie way

Dit was zoooooooo hard wat het verschil maakte… Terechtgekomen in een ‘ik voel me absoluut niet goed op school door gebrek aan erkenning’ leerde ik hier hoe ik wel kon zorgen dat ik de nodige erkenning kreeg en anders duidelijk aan te geven dat ik niet kon appreciëren zoals het ging.
Ik ging aardig op zoek naar mezelf en merkte ondertussen dat ik mezelf daardoor meer ging waarderen en dat ik dat ook durfde aangeven naar anderen toe. Niet alleen als leerkracht, ook als mens… Ik ben dus behoorlijk wat stappen vooruitgegaan en dat merk ik niet alleen zelf, dat merken ook anderen rondom mij…

Dikke dikke dikke merci dus, een klein verschil voor jou, maar een wereld van verschil voor mij!

deelnemer traject 2021-2022

Schermafbeelding 2021-05-27 153613.png

Elk moment waar je Steffie ontmoet: via mail, online, instagram (jammer nog nooit lijfelijk) word je instant blij. In hele kleine bewoording zegt ze zoveel, komt ze écht tot de kern. Ze straalt zoveel enthousiasme uit. Zou graag een stukje Steffie in me hebben :))

Frie Vandemoortel

(deelnemer '22-'23)

Heldere ,doordachte ,logische ,eerlijke, menswaardige (bijna ;)) oplossingen voor onderwijsperikelen. Zonder iemand met de vinger te wijzen. Fan voor altijd.

Lut Expeels

(deelnemer '22-'23)

Nog vragen?

 • Hoe kan ik me inschrijven?

​​

Je kan inschrijven via één van de inschrijfknoppen op deze pagina. Het traject van volgend schooljaar is bijna volzet, dus stel het inschrijven niet nodeloos uit. Na 25 juni (mogelijk vroeger) is inschrijven niet meer mogelijk.

 • Ik ben niet zeker of het traject iets voor mij is. Kunnen we het daarover even hebben?

Zeker. Stuur me een berichtje via het contactformulier.

 • Hoe lang heb ik toegang tot alle inhoud van het traject?

 

​Levenslang! Het is te zeggen: zolang het platform waarop alles staat, blijft bestaan. Als dit ooit stopt, krijg je de kans om alles te downloaden.

 • Hoe verloopt de betaling?

 

Ten laatste drie werkdagen na je inschrijving krijg je een inschrijvingsbevestiging en een eerste factuur. Die betaal je via overschrijving binnen de 14 dagen. Je betaalt dus niet op het moment van inschrijving zelf en hoeft geen bank-app of -kaart bij de hand te hebben.

 

 • Het traject is niet wat ik ervan verwachtte. Kan ik mijn geld terugkrijgen?

 

Als mijn aanbod en jouw noden geen match zijn, dan heeft het niet veel zin dat we samenwerken. Ja dus: je kan je geld terugkrijgen, binnen 14 dagen na je inschrijvingsbevestiging. Simpel en duidelijk.

 • Een andere vraag?

Stuur een berichtje via het contactformulier.

Ik werk voor de inschrijving voor dit traject met een wachtlijst. Voor schooljaar 2024-2025 laat ik in september nog 5 mensen toe. Wil je kans maken op één van die plekjes of overweeg je het traject voor het schooljaar erop, zet je dan even (vrijblijvend) op de wachtlijst:

bottom of page